روش های صحیح تست زنی کنکور

ساخت وبلاگ

نحوه طراحي سوالات كنكور به صورت تستي يا چهارگزينه اي است كه بسياري از داوطلبان شركت در اين آزمون، به علت عدم آشنايي كافي با تكنيك هاي كاربردي تست زني، موفق به كسب نتيجه مطلوب در كنكور نمي شوند يا دائما با مشكل كمبود وقت دست و پنجه نرم مي كنند. در واقع نمي توان گفت دانش آموزاني كه در امتحانات مستمر و پاياني مدرسه نمره قابل قبول و ممتازي كسب مي نمايند، عملكرد مطلوبي نيز در كنكور سراسري خواهند داشت. چرا كه ميان نحوه برخورد با سوالات تشريحي و تستي تفاوت وجود دارد و اهميت آشنايي متقاضيان با تكنيك ها و روش هاي صحيح تست زني را مشخص مي سازد.

يكي از مهم ترين عواقب نداشتن اطلاعات كافي در خصوص سوالات چهارگزينه اي براي داوطلبان كنكوري، سردرگمي در حين آزمون و افتادن در دام استرس است كه تاثير منفي و قابل توجهي بر روي عملكرد متقاضيان مي گذارد. افراد با كسب آگاهي قادر به كنترل اضطراب خود و حفظ آمادگي خواهند بود كه در ادامه برخي از مهمترين تكنيك هاي پاسخ به تست ها را براي شما شرح داده ايم.rn

21 شيوه صحيح تست زني در كنكور سراسري

rn

ابتدا بهتر است بدانيد كه سوالات كنكور سراسري، داراي يك سوم نمره منفي هستند. به اين معنا كه با هر جواب اشتباه، يك سوم از پاسخ هاي صحيح شما نيز به هدر مي رود، به همين منظور ضروري است مهارت تست زني خود را جدي بگيريد. البته توجه به ضرايب دروس عمومي و اختصاصي در كنكور سراسري نيز تاثير به سزايي در نحوه برخورد با سوالات كنكور دارد. تمامي پرسش هاي آزمون سراسري از ارزش يكساني برخوردار نيستند و متناسب با ضريب آن ها در زيرگروه هاي مختلف، تاثير به خصوص و منحصر به فردي بر رتبه، تراز و نتيجه داوطلبان خواهند داشت. در نتيجه، ميزان توجه و زمان براي پاسخگويي به سوالات دروس عمومي و اختصاصي مي بايست با توجه به ضريب هر درس انجام پذيرد.

از بهترين روش هاي تقويت تست زني مي توان به شركت در آزمون هاي آزمايشي كنكور سراسري و استفاده از كتاب هاي تستي كمك آموزشي موجود در بازار اشاره نمود. تمامي اين موارد زماني منجر به موفقيت مي شود كه در كارتان استمرار داشته باشيد و با تقويت تمركز، اعتماد به نفس و كاهش نگراني به روند آماده سازي خود براي شركت در كنكور سراسري كمك نماييد.rn

    rn
  1. برنامه ريزي درسي و همچنين تمرين تست زني مي بايست به شيوه اي انجام شود كه نتيجه آن، تقويت نقاط قوت و بهبود نقاط ضعف متقاضي باشد. صرفا توجه به يكي از اين دو موارد، منجر به از دست دادن شانس پاسخگويي صحيح به بخش قابل توجهي از سوالات آزمون سراسري مي شود.
  2. rn
  3. پاسخ دهي به مجموعه سوالات هر درس را در بازه زماني كنترل شده اي انجام دهيد. مديريت زمان مي تواند تاثير به سزايي بر تراز كنكور هر داوطلب داشته باشد اما دقت كنيد كه مهم ترين هدف مديريت زمان، پاسخگويي صحيح به
  4. rn
    rn
  1. بيشترين تعداد سوال در كمترين زمان ممكن است. 
  2. rn
  3. پرسش ها را به صورت روزنامه وار مطالعه كرده و ابتدا سوالات آسان را پاسخ دهيد. توقف زياد بر سر سوال هاي دشوار جايز نيست، چرا كه اين امر موجب اتلاف وقت، از دست رفتن روحيه و تمركز و ايجاد استرس مي گردد. اگر در انتهاي آزمون، زماني برايتان باقي ماند، حتما به مرور سوالاتي بپردازيد كه به آن ها پاسخ نداده ايد يا از جواب خود اطمينان نداريد.
  4. rn
  5. از تكنيك ضربدر منها جهت دسته بندي سوالات براي جواب دهي استفاده كنيد تا دچار سردرگمي در جلسه كنكور نشويد. به اين صورت در كنار سوالاتي كه به هيچ وجه جواب آن ها را نمي دانيد،علامت منها (-) قرار دهيد و پرسش هايي را كه به نظر وقت گير و دشواربوده يا بين دو گزينه شك داريد، با علامت به علاوه (+) يا ضربدر (×) مشخص نماييد.
  6. rn
  7. پس از اتمام روند پاسخ دهي به سوالات و در وقت اضافه و باقي مانده خود، اولويت را بر پايه جواب دادن به تست هاي ضريب دار بگذاريد و سراغ سوالاتي رويد كه احتمال حل آن ها را مي دهيد. (در تمامي مراحل به ياد داشته باشيد كه تنها در صورت اطمينان از درست بودن پاسخ هاي خود، آن ها را به ثبت برسانيد.)
  8. rn
  9. اين احتمال وجود دارد كه طراحان كنكور، چند تست پيچيده و دشوار را به صورت پشت سر هم طرح نمايند. در صورت مواجهه با چنين شرايطي، آرامش خود را حفظ كنيد و اين نكته را تصور كنيد كه تمامي داوطلبان در چنين شرايطي قرار دارند. بكوشيد تا در تله طراحان سوال گرفتار نشويد و با آرامش، تمركز و اعتماد به نفس سراغ ساير تست ها برويد.
  10. rn
  11. سوالات را به ترتيب دفترچه پاسخ داده و از نگاه كردن به سوالات بعدي خودداري كنيد‏، زيرا با اين كار تنها استرس خود را زياد مي كنيد.
  12. rn
    rn
  1. سعي كنيد سوالات هر درس را زودتر از زمان مشخص شده آن پاسخ دهيد، چرا كه داشتن سرعت عمل مي تواند كليد موفقيت شما در كنكور باشد. از مكث و تعلل بي جا پرهيز كرده و در حين آزمون، حواس خود را به محيط اطراف، ساير داوطلبان، صداهاي مزاحم و… پرت ننماييد.
  2. rn
  3. سوالات را كامل و به دقت مطالعه كرده و پس از اطمينان از جواب خود، آن را در پاسخ نامه درج كنيد. خواندن سريع و بي دقت پرسش ها، نه تنها كمكي به سريع جواب دادن شما نمي كند، بلكه احتمال پاسخ دهي غلط را نيز افزايش مي دهد.
  4. rn
  5. اگر احساس كرديد كه با كمبود وقت مواجه هستيد، به سراغ پرسش هايي با ضريب بالاتر رفته و به پاسخ دهي آن ها بپردازيد. گاها در برخي شرايط، حتي مجبوريد كه بين چند درس، يكي را انتخاب كنيد. اولا، سعي كنيد با مديريت زمان، مانع از وقوع اين رخداد شويد. ثانيا، اگر ناچار به انجام چنين كاري بوديد، بر هم كنش دو عامل مهم تسلط بر مباحث آن درس و ضريب درس مربوطه را فراموش نكنيد.
  6. rn
  7. به افعالي كه در سوالات و گزينه ها به كار برده مي شوند بسيار دقت كنيد. (به عنوان مثال درست است و نادرست است، بود و نبود، مي باشد و نمي باشد و …)
  8. rn
  9. در ابتداي آزمون امكان دارد دچار دستپاچگي شويد. تجربه ثابت كرده است كه هر چه استرس و عجله بيشتري داشته باشيد، پاسخ هاي غلط بيشتري نيز خواهيد داشت. بنابراين خونسردي خود را حفظ كرده و با آرامش تمام به پاسخ گويي سوالات بپردازيد.
  10. rn
  11. گزينه ها را به دقت بخوانيد و بر روي گزينه هايي كه از اشتباه بودن آن ها اطمينان داريد، خط بكشيد.
  12. rn
    rn
  1. در سوالات رياضي و دروسي كه با اعداد سر و كار دارند، دقت داشته باشيد كه جواب آخر را با شماره گزينه، اشتباه نگيريد. به عنوان مثال پاسخ را 3 به دست آورده ايد كه در گزينه 4 است اما به اشتباه گزينه 3 را انتخاب مي كنيد، درحالي كه گزينه 4 پاسخ درست سوال است.
  2. rn
  3. از گزينه هاي طولاني نهراسيد، ممكن است همان گزينه ها پاسخ سوال باشند. آن ها را به دقت مطالعه نموده و با خاطري آسوده نسبت به يادآوري اندوخته هاي درسي خود اقدام نماييد. همچنين از سوالات طولاني واهمه نداشته باشيد، گاهي آسان ترين سوالات همين ها هستند.
  4. rn
  5. به هنگام درج كردن جواب تست در پاسخنامه، به شماره سوال دقت كنيد. در بسياري از موارد، مشاهده شده كه داوطلبي، سوالي را در پاسخنامه خالي مي گذارد و جواب تست بعدي را به اشتباه در همان جاي خالي وارد مي كند كه همين بي دقتي كوچك، موجب وقوع يك شكست و ناكامي بزرگ براي وي مي گردد.
  6. rn
  7. بسياري از داوطلبان به تمام سوالات آزمون پاسخ داده و سپس جواب همه آن ها را به يك مرتبه وارد پاسخ نامه مي كنند. اين عمل، بسيار غلط و حتي خطرناك است! ممكن است پس از اتمام پاسخ دهي با كمبود وقت مواجه شده و مهلتي براي وارد كردن پاسخ هايتان نداشته باشيد.
  8. rn
  9. بسياري از تست ها، چند راه حل مختلف دارند، از اين رو تلاش كنيد كه از طريق ساده ترين راه حل به پرسش هاي كنكور پاسخ دهيد تا به اين ترتيب در وقت و انرژي صرفه جويي نماييد.
  10. rn
  11. يكي ديگر از تكنيك هاي مهم مديريت زمان كنكور، تكنيك زمان هاي نقصاني است. ذكر اين نكته حائز اهميت است كه اين روش را مكمل تكنيك ضربدر منها مي دانيم. در اين حالت، داوطلب براي پاسخ دهي به هر تست، زمان مشخصي در
  12. rn
    rn
  1. نظر مي گيرد و پس از اتمام سوالات، زمان ذخيره شده از پاسخ دهي به تست ها را صرف مرور آن ها مي نمايد. تكرار اين روش موجب سرعت دهي به حل كردن پرسش ها مي گردد.
  2. rn
  3. شك كردن بين دو يا چند گزينه، يكي از مشكلات متداول كنكوري ها است. اين مشكل، در حين آزمون هاي آزمايشي نيز نمايان مي شود و حواس متقاضي را پرت مي كند. اگر در اين شرايط قرار گرفتيد، در وهله اول سعي كنيد كه با اتكا به آموخته هاي خود، پاسخ صحيح را پيدا كنيد اما اگر متوجه شديد كه توان پاسخگويي به تست مورنظر را نداريد و زمان شما نيز در حال تلف شدن است، آن پرسش را با شجاعت رها كرده و ريسك دريافت يك سوم نمره منفي به خاطر پاسخ اشتباه و شانسي را به جان نخريد!
  4. rn
  5. توجه داشته باشيد كه كنكور سراسري داراي دو دفترچه جداگانه است كه به محض پايان زمان پاسخگويي به سوالات عمومي، دفترچه مربوطه جمع آوري مي شود و دفترچه سوالات اختصاصي توزيع مي گردد. در نتيجه نمي توان زمان سوالات عمومي را براي پاسخ به تست هاي اختصاصي ذخيره كرد. توصيه مي شود كه با نهايت اطمينان و آرامش به حل سوالات هر مبحث پرداخته و حواس خود را به ساير دروس و مباحث پرت ننمايد.
  6. rn

تقويت مهارت تست زني  در كنكور 

rn

مواردي كه در بخش هاي قبل عنوان شد ممكن است به ظاهر آسان باشند و تصور كنيد كه قطعا از عهده آن برخواهيد آمد اما بايد بگوييم كه جو رقابتي جلسه آزمون بر همگان وارد است و حتي بر روي داوطلبان مسلط به آزمون هم مي تواند تاثير گذار باشد، چه برسد به اين كه مهارت خود را در تست زني هم تقويت نكرده باشيد! از همين رو لازم است، قبل از فرا رسيدن زمان برگزاري كنكور سراسري شرايطي را جهت به كار بردن تمام نكات مذكور براي خود فراهم سازيد.

داشتن آمادگي كافي براي پاسخ دهي به سوالات تستي از اهميت ويژه اي برخوردار است. به عنوان مثال، ممكن است در شرايط روحي و جسمي خاصي، قادر به حل كردن تعداد زيادي سوال سطح بالا باشيد اما در وضعيتي ديگر، پرسش هاي متوسط نيز شما را به چالش بكشد. اگر بتوانيد، همواره شرايط آمادگي و تسلط خود را به نحوي قابل قبول حفظ نماييد، مي توانيد خود را براي موفقيتي بزرگ آماده كنيد كه همين مسئله نيز مستلزم صرف انرژي، زمان و تمركز بالايي خواهد بود. همچنين توصيه مي شود كه در اين مسير پر پيچ و خم، بهره گيري از مشاوره كنكور سراسري را فراموش نكنيد و از تجربه مشاوران خبره و رتبه هاي برتر استفاده نماييد.rn

    rn
  1. در اين راستا توصيه مي شود كه قبل از شروع به تست زني، ابتدا مفاهيم را به خوبي درك كنيد. تا زماني كه مفهوم مبحثي را ندانيد با سوالات آن نيز غريبه خواهيد بود. طرح ريزي برنامه مطابق با بودجه بندي كنكور به شدت موثر است. از روش هاي مطالعاتي مختلفي بهره بگيريد و خلاصه نويسي، يادداشت برداري، نت برداري و… را براي دوران جمع بندي كنكور فراموش نكنيد.
  2. rn
  3. در منزل به حل تست هاي متنوع بپردازيد و از سوالاتي كه ظاهر سختي دارند نترسيد. اگر در مدت زماني كه هم اكنون در اختيار داريد، نتوانيد با دشواري ها مقابله كنيد، هرگز توانايي رسيدن به اهداف خود را نخواهيد داشت.
  4. rn
  5. از حل سوالات پيچيده سر باز نزنيد و اين را بدانيد كه تمام سوالات كنكور كه آسان نيستند. هر چه بيشتر با سوالات آشنا باشيد موفق تر خواهيد بود.
  6. rn
  7. سرعت عمل در عين دقت، بسيار اهميت دارد. جهت افزايش سرعت عمل خود، زمان زيادي را صرف تست زدن نماييد.
  8. rn
  9. اگر در پرسش هايي كه در منزل به حل آن ها مي پردازيد نكته اي وجود دارد، اطراف همان سوال يا جايي كه دوباره به آن رجوع خواهيد كرد، يادداشت نماييد. راه حل هاي جديد را به ذهن بسپاريد و تلاش كنيد كه هر تست را با كمك چند روش حل نماييد.
  10. rn
  11. چنانچه جواب سوالي را نمي دانيد، بي تفاوت از آن نگذريد، شايد يكي از سوالات كنكور همين باشد. به كتاب يا فردي كه دانش لازم را دارد مراجعه كنيد و از او كمك بگيريد.
  12. rn
  13. شركت در آزمون هاي آزمايشي تستي مي تواند به افزايش مهارت شما در تست زني و آشنايي با انواع سوالات كمك نمايد.
  14. rn
    rn
  1. استفاده از منابع كمك آموزشي مناسب از جمله بهترين دي وي دي هاي كنكور كه توسط موسسات آموزشي معتبر و اساتيد شناخته شده تهيه شده باشد، يكي ديگر از عوامل افزايش تسلط بر روي مباحث و آشنايي با تكنيك هاي تست زني محسوب مي گردد.
  2. rn
  3. از آن جا كه بسياري از سوالات كنكور، بر اساس يك روال روتين و مشخص طراحي مي شود، انتظار مطرح شدن برخي تست ها را هر ساله در اين آزمون بزرگ خواهيم داشت. اين نكته را در حين درس خواندن مي بايست در نظر بگيريد و مباحث ستاره دار (دروسي كه احتمال طراحي سوال از آن ها زياد است) را مشخص نموده و با تكرار و تمرين، تسلط خود را به طرز قابل توجهي افزايش دهيد.
  4. rn
  5. در حين تست زني سعي كنيد كه كمترين مراجعه را به پاسخنامه تشريحي داشته باشيد. اين نكته به ظاهر ساده از اهميت ويژه اي برخوردار است. زيرا استفاده از پاسخنامه تشريحي، اراده داوطلب و خلاقيت ذهن او را كاهش داده و احتمال پاسخگويي به سوالات جديد را كم مي كند. تنها در شرايطي به پاسخنامه مراجعه كنيد كه هيچ راه حلي به ذهنتان نمي رسد يا به دنبال يادگيري روش هاي جديد و نو هستيد.
  6. rn
  7. دروس كنكور را مي توان به دو دسته تحليلي (برخي قسمت هاي شيمي، فيزيك، رياضي و…) و توصيفي (دروس عمومي و بسياري از بخش هاي زيست شناسي) تقسيم نمود. داشتن آمادگي براي تست زني دروس تحليلي، نيازمند مطالعه كنكوري (و نه مطالعه تشريحي) است اما براي رسيدن به تسلط كافي بر دروس توصيفي، صرفا مي بايست مباحث درسي مربوطه را چندين و چند بار مطالعه نماييد.
  8. rn
rn

تصور اشتباهي كه بسياري از داوطلبان شركت در كنكور سراسري دارند، اين است كه مطالعه را جدا از تست زني كنكور مي دانند. اين دو مقوله، پيش نياز و همراه يك ديگر هستند و نمي توان آن ها را مجزا در نظر گرفت. تست زني، حلقه مفقود درس خواندن است و بدون اتكا به آن، نمي توان انتظار كسب نتيجه اي قابل قبول داشت. هدف از انجام تست زني، علاوه بر تمرين آموخته ها و يادگيري نكات جديد، تثبيت نكات مهم و كشف علت طرح سوالات نيز مي باشد. به اين ترتيب كه شما پس از مدتي مي توانيد تست هاي محتمل كنكور و مباحث بسيار مهم درسي را شناسايي كنيد و اين نكته را در مطالعه درسي خود لحاظ نماييد.rn

سوالات متداول

1- چگونه مي توانيم سرعت عمل خود را در تست زني كنكور سراسري افزايش دهيم؟

rn

يكي از راه هاي موجود، حل تست هاي متعدد است اما اطلاع داشتن از تكنيك هاي درست تست زني نيز بسيار موثر مي باشد.rn

2- بري حل برخي تست هاي كنكور كه راه حل طولاني يا نسبتا دشوار دارند، بهتر است از چه روشي استفاده كنيم؟

rn

در اين حالت، مي توانيد از تكنيك ضربدر منها استفاده كنيد كه در متن مقاله به توضيح دقيق آن پرداخته ايم.rn

3- براي پاسخ دهي به سوالات تستي آزمون سراسري، از كدام دسته پرسش ها شروع كنيم؟

rn

سعي كنيد كه سوالات را به ترتيب دفترچه كنكور پاسخ دهيد و پاسخ هر سوال را بلافاصله در پاسخنامه وارد كنيد اما از مكث و درنگ بيش از حد بر روي تست هاي دشوار پرهيز نماييد.rn

 
    rn
rn سنجش...
ما را در سایت سنجش دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : امید sanjeshserv1 بازدید : 110 تاريخ : چهارشنبه 22 تير 1401 ساعت: 15:59